خبرهای داغ روز از سراسر جهان

هشدار سفارت آمریکا در مورد تحرک‌های نظامی در میانمار

با گزارش تحرک‌‌های نظامی در یانگون، سفارت آمریکا در میانمار به شهروندان آمریکایی هشدار داد در منزل یا در محلی امن بمانند. سفارت همچنین اعلام کرد «در طول شب، امکان اختلال در مخابرات در فاصله ساعت ۱ تا ۹ بامداد وجود دارد». بنا بر گزارش‌ها، برای اولین بار پس از کودتای نظامی اول فوریه، خودروهای زرهی در سطح شهر مشاهده شده‌اند.

بهای بیت‌کوین به آستانه ۵۰ هزار دلار رسید

با افزایش پذیرش بیت‌کوین میان سرمایه‌گذاران، بهای این رمزارز رکورد جدیدی شکست و روز یکشنبه به آستانه ۵۰ هزار دلار رسید. ارزش بیت‌کوین از آغاز سال جاری تاکنون، ۷۰ درصد افزایش داشته است. هفته گذشته، شرکت خودروسازی تسلا اعلام کرد ۱/۵ میلیارد دلار بیت‌کوین خریده است و به‌زودی مشتری‌ها می‌توانند برای خرید خودرو بیت‌کوین بپردازند.

 

ادامه انتقال پناهجویان روهینگیا به جزیره باسان‌چار

به‌رغم نگرانی‌ها در مورد خطر طوفان و سیل، بنگلادش در دو روز آینده بین ۳ تا ۴ هزار پناهجوی روهینگیا را به جزیره دورافتاده باسان‌چار در خلیج بنگال منتقل می‌کند. بنگلادش از اوایل دسامبر تاکنون، حدود ۷ هزار مسلمان روهینگیا را از اردوگاه‌های مرزی پناهندگان به جزیره باسان‌چار فرستاده است. دولت بنگلادش نگرانی‌ها در مورد امنیت جزیره را رد کرده و از ساخت سیل‌بند و مسکن برای ۱۰۰ هزار نفر خبر داده است.

 

بیمارستان‌های فرانسه وارد وضعیت مقابله با بحران می‌شوند

وزارت بهداشت فرانسه از سازمان‌های محلی بهداشت و بیمارستان‌ها خواست از ۱۸ فوریه در وضعیت «مقابله با بحران» قرار بگیرند تا برای موج احتمالی افزایش موارد ابتلا به‌دلیل شیوع گونه مسری‌تر کرونا آماده باشند. این وضعیت مشابه اقدام‌هایی است که در قرنطینه‌های سراسری مارس و نوامبر ۲۰۲۰ صورت گرفت و افزایش تخت‌های بستری، تعویق جراحی‌های غیرضروری و بسیج تمام کارکنان بخش درمان را شامل می‌شد.

 

صدها هزار معترض در میانمار به خیابان‌ها آمدند

صدها هزار معترض به کودتا در میانمار در نهمین روز پیاپی، به خیابان‌ها آمدند. این در حالی است که حاکمان نظامی کشور هم‌زمان در تنگنای مهار اعتصاب کارمندان دولت قرار دارند می‌تواند کشور را فلج کند. در بخش‌هایی از میانمار در پی اعتصاب کارکنان راه‌آهن، قطارها از حرکت ایستاده‌اند. نافرمانی مدنی در میانمار با اعتصاب پزشکان آغاز شد و اکنون اداره‌های دولتی را فرا گرفته است.

 

درگیری‌ها در شمال یمن ده‌ها کشته به جا گذاشت

با تشدید حملات حوثی‌ها برای تصرف استان نفت‌خیز مارب در شرق صنعا، در درگیری‌های شب گذشته ده‌ها نفر کشته شدند. به گفته دو مقام نظامی یمنی، در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۱۶ نیروی دولتی کشته و ۲۱ نفر زخمی و «ده‌ها نفر از حوثی‌ها نیز کشته شدند». حوثی‌ها مسیرهای دسترسی به منطقه‌ای در ۵۰ کیلومتری شهر را قطع کرده‌اند و «قصد دارند مارب را محاصره کنند».

 

کاوشگر «امید» امارات اولین تصویر از مریخ را فرستاد

کاوشگر «امید» امارات متحده عربی پس از ورود موفقیت‌آمیز به مدار مریخ، اولین تصویر از سیاره سرخ را فرستاد. در بیانیه سازمان فضایی امارات متحده عربی آمده است این تصویر بزرگ‌ترین آتشفشان منظومه شمسی موسوم به کوه المپوس را در اولین روشنایی صبحگاهی نشان می‌دهد و از فاصله ۲۴۷۰۰ کیلومتری گرفته شده است. ماموریت فضاپیمای امید بررسی آب‌و‌هوای مریخ است.

 

شمار کشته‌شدگان در هیمالیا به ۵۰ نفر رسید

امدادگرها از محل سیلاب ناگهانی در منطقه هیمالیایی شمال هند، ۹ جسد دیگر بیرون کشیدند و شمار کشته‌شدگان به ۵۰ نفر رسید. هنوز بیش از ۱۵۰ نفر مفقودند. در پی سیلاب ناگهانی هفته گذشته در ایالت اوتراکاند که با ریزش بخشی از یک یخچال طبیعی هیمالیا رخ داد، ده‌ها کارگر پروژه سدسازی در تونلی زیرزمینی گیر افتادند.

 

تایلند به برنامه کوواکس ملحق نمی‌شود

دولت تایلند اعلام کرد به برنامه سازمان بهداشت جهانی برای توزیع واکسن، موسوم به کوواکس، ملحق نمی‌شود زیرا این احتمال وجود دارد که مبلغ بیشتری بابت واکسن بپردازد و زمان تحویل نامشخص باشد. سخنگوی دولت در پاسخ به انتقادها در مورد این‌که تایلند تنها کشور جنوب‌شرق آسیاست که به برنامه کوواکس نپیوسته، گفت این کشور درآمد متوسط دارد و مشمول دریافت واکسن رایگان یا ارزان از کوواکس نمی‌شود، بنابراین خرید مستقیم از شرکت‌های تولیدکننده واکسن گزینه مناسب‌تری است.

 

تاکید مجدد عربستان سعودی بر ماهیت تروریستی حوثی‌های یمن

به گفته نماینده دائم عربستان سعودی در سازمان ملل، به‌رغم تصمیم آمریکا به حذف حوثی‌های یمن از فهرست گروه‌های تروریستی، عربستان سعودی همچنان با حوثی‌ها مانند سازمانی تروریستی برخورد خواهد کرد و تهدیدهایش را با اقدام نظامی پاسخ خواهد داد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه اعلام کرد واشینگتن از ۱۶ فوریه، حوثی‌ها را از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج می‌کند.

 

صربستان چند هزار دوز واکسن فایزر به مقدونیه شمالی اهدا کرد

صربستان ۴۶۸۰ دوز از واکسن‌های فایزرش را به مقدونیه شمالی اهدا کرد تا همسایه جنوبی‌اش بتواند واکسیناسیون کرونا را زودتر از برنامه آغاز کند. الکساندر ووچیچ، رییس‌جمهوری صربستان، و زوران زائف، نخست‌وزیر مقدونیه شمالی، در مرز با یکدیگر دیدار کردند تا در مراسمی رسمی، یکی از جعبه‌های حاوی واکسن تحویل شود. زائف گفت با واکسن‌های اهدایی، تمام کارکنان مراکز درمانی کرونا واکسینه می‌شوند.

 

فرانسه فعالیت گروه راست‌گرای ضد‌مهاجر را ممنوع می‌کند

ژرالد دارمانن، وزیر کشور فرانسه، گفت این کشور روند ممنوعیت فعالیت گروه راست افراطی ژنراسیون ایدانتیتر را که رویکردی ضد‌مهاجرت دارد آغاز کرده است. این گروه بارها تلاش کرده‌ است از ورود مهاجران به فرانسه ممانعت کند و بانی حملاتی خصمانه در آلپ و پیرنه بوده است. فرانسه از ژانویه در مورد نفرت‌پراکنی نژادی این گروه تحقیق می‌کرد.

 

ولنتاین معترضان روسی با شمع‌های روشن

حامیان الکسی ناوالنی، منتقد مخالف دولت روسیه، به‌رغم هشدارها و تهدید به دستگیری، یکشنبه هم‌زمان با روز ولنتاین، برای نمایش همبستگی، در محوطه‌های مسکونی سراسر روسیه تجمع و شمع روشن می‌کنند. در پی بازداشت هزاران نفر در اعتراض‌های چند هفته گذشته به دستگیری ناوالنی، متحدان این منتقد زندانی تظاهرات‌های خیابانی را تا بهار به تعویق انداخته‌اند.

 

اسرائیل برای بازگشت به روال عادی آماده می‌شود

نخمان اش، رییس ستاد مقابله با کرونا در اسرائیل، گفت در روند بازگشت تدریجی به روال عادی، رستوران‌ها از ۹ مارس بازگشایی می‌شوند. بیش از ۴۱ درصد جمعیت اسرائیل تاکنون دست‌کم یک دوز واکسن کووید‌ـ‌۱۹ فایزر دریافت کرده‌اند و این کشور در نظر دارد از ۲۳ فوریه، هتل‌ها و باشگاه‌های ورزشی را برای کسانی بازگشایی کند که کامل واکسینه شده‌اند یا پس از بهبود از کرونا، ایمنی پیدا کرده‌اند.

 

آمار جهانی جان‌باختگان کرونا به مرز ۲/۴ میلیون نفر نزدیک شد

بنا بر تازه‌ترین آمار رسمی، بیش از ۱۰۸/۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شده‌اند و تاکنون، دو میلیون و ۳۹۴ هزار و ۳۴۶ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند. در حال حاضر، ایالات متحده آمریکا، هند و برزیل به‌ترتیب کانون‌های شیوع کووید‌ـ‌۱۹ به شمار می‌روند.

 

برزگ‌ترین تظاهرات ژاپن در اعتراض به کودتا در میانمار

هزاران نفر در اعتراض به کودتا در میانمار در سکوت در مرکز توکیو راهپیمایی کردند. بسیاری از معترضان تصاویر آنگ سان سوچی، رهبر میانمار را که اکنون در بازداشت است، در دست داشتند. گفته می‌شود این بزرگ‌ترین تظاهراتی است که تاکنون در ژاپن برگزار شده است. بیش از ۴۰۰۰ نفر در این تظاهرات شرکت کردند. هم‌زمان در میانمار نیز ده‌ها هزار نفر در نهمین روز پیاپی، به خیابان‌ها آمدند.

 

فروش واکسن روسی کرونا در بازار آزاد پاکستان

آزمایشگاهی در پاکستان اعلام کرد به‌زودی واکسن اسپوتنیک وی را برای فروش در بازار آزاد دریافت می‌کند. بدین ترتیب، پاکستان یکی از اولین کشورهایی خواهد بود که واکسن کووید‌ـ‌۱۹ را بازاریابی خصوصی می‌کند. به‌رغم نگرانی‌ها در مورد منصفانه بودن قیمت، دولت پاکستان موافقت کرده است بدون تعیین سقف قیمت، اجازه واردات و فروش آزاد واکسن را بدهد.

 

ملوان‌های ربوده‌شده به ترکیه بازگشتند

پانزده ملوان ترکیه‌ای که دزدان دریایی ماه گذشته در خلیج گینه ربوده بودند به ترکیه بازگشتند. به گفته کاپیتان کشتی، در این سه هفته، آن‌ها را در جنگل نگه داشته بودند و تهدید به مرگ می‌شدند. دو هفته پس از ربودن خدمه کشتی موتزارت که از لاگوس عازم کیپ‌تاون بود، دزدان دریایی برای درخواست باج با ترکیه تماس گرفته بودند.

برگزاری انتخابات منطقه‌ای در کاتالونیا

رای‌دهندگان کاتالان روز یکشنبه برای انتخاباتی پای صندوق‌های رای رفتند که میزان قدرت و نفوذ جنبش جدایی‌طلبی در این منطقه از اسپانیا را نشان خواهد داد. البته پیروز انتخابات چه حزب جدایی‌طلب باشد که اکنون در این منطقه قدرت را در دست دارد، چه حزب سوسیالیست که رهبری دولت مرکزی اسپانیا را بر عهده دارد، بعید است به تکرار هرج‌و‌مرج سال ۲۰۱۷ و اعلام استقلال منجر شود.

 

کشف جسد ۱۳ شهروند ترک در غاری در شمال عراق

حلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه، اعلام کرد در عملیات ارتش علیه پ‌‌‌ک‌ک در شمال عراق، جسد ۱۳ شهروند ترک که ربوده و در غاری اعدام شده بودند یافته شد. هویت ۹ نفر مشخص شده است که به‌گزارش رویترز، از کارکنان سازمان اطلاعات، ارتش و پلیس ترکیه بوده‌اند. به گفته آکار، به‌دلایل امنیتی، ربوده شدن آن‌ها پیش‌تر اعلام نشده بود. او در ادامه افزود در جریان این عملیات، ۴۸ نیروی شبه‌نظامی پ‌ک‌ک‌ کشته شدند.

 

Facebook Twitter Telegram Balatarin