یک مقام امنیتی هند: در انفجار نزدیک سفارت اسرائیل، گروهی ایرانی مظنون است

یک مقام امنیتی هند اعلام کرد گروهی ایرانی مظنون به دست داشتن در انفجار روز جمعه در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی‌نو است، هر چند هنوز احتمال نقش داشتن داعش یا القاعده نیز کنار گذاشته نشده است.

این مقام امنیتی هند به نشریه «ایندین اکسپرس» گفت همان طور که در حوادث سال ۲۰۱۲ که علیه دیپلمات‌های اسرائیلی در هند، گرجستان و تایلند صورت گرفت ایران نقش داشت «در مورد فعلی هم گروهی ایرانی مظنون است؛ اما فرضیه نقش داشتن گروه حکومت اسلامی یا القاعده را نمی‌توان فعلا کنار گذاشت.»

این مقام امنیتی هند که نامش ذکر نشده همچنین با اشاره به ماده انفجاری «پینتریت» در حادثه روز جمعه گفت: «دسترسی به پینتریت نشان می‌دهد یک گروه تروریستی فراملی یا گروهی مورد حمایت یک دولت دست داشته است.»

او تاکید کرد: «این انفجار عمدا شدت کم داشته، زیرا هدف آن ارسال پیام بوده است.»

روز جمعه،‌ دهم بهمن‌ماه، انفجاری کوچک در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی‌نو روی داد و به چند خودرو که در نزدیکی محل انفجار قرار داشتند آسیب وارد کرد.

چند ساعت پس از آن نیز یک بمب در نزدیکی سفارت اسرائیل در پاریس کشف شد و این احتمال مطرح شد که این دو حادثه جزو مجموعه اقدامات هماهنگ علیه اسرائیل بوده است.

رون مالکا، سفیر اسرائیل در دهلی‌نو، با اشاره به اینکه هدف این انفجار مشخصا اسرائیل بوده است گفت برداشت‌ها و تخمین‌های اولیه‌ای هست اما در انتظار نتیجه نهایی تحقیقات می‌ماند.

به گزارش رسانه‌های هند، شماری از کارشناسان اسرائیلی نیز برای کمک به روند تحقیقات وارد دهلی‌نو شده‌اند.

به نوشته «ایندین اکسپرس»، بازرسان در تحقیقات خود به نشانه‌هایی از یک «اقدام پیچیده» برای انجام حمله‌ای با هماهنگی بین‌المللی و با هدف ارسال یک پیام دست‌ یافته‌اند.

این نشریه به نقل از منابع امنیتی گزارش داده ماده منفجره پینتریت (PETN) به راحتی قابل دسترس نیست و در گذشته از سوی گروه‌هایی چون القاعده برای ساخت بمب مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

همچنین به نوشته این نشریه، بازرسان در محل انفجار آثاری از یک باتری ۹ ولتی «Hi-Watt» را پیدا کرده‌اند که «برای رادیوهای ترانزیستوری» است.

به گفته منابع امنیتی، از این باطری‌ها پیشتر برای ساخت بمب از سوی گروه «مجاهدین هندی» و همچنین گروه «لشکر طیبه» استفاده می‌شده است. مجاهدین هندی به ویژه از نیترات آمونیوم که به سادگی در دسترس است به عنوان ماده منفجره در بمب‌های خود استفاده می‌کنند.

همچنین کانال ۱۳ اسرائیل خبر داده است در محل انفجار نامه‌ای خطاب به سفیر اسرائیل به دست آمده که در آن از قاسم سلیمانی و محسن‌فخری‌زاده به عنوان «شهید» یاد شده است.

نویسندگان این نامه که خود را «ثارالله حزب‌الله هند» معرفی کرده‌اند، سفیر اسرائیل در هند را به مرگ تهدید کرده و گفته‌اند این انفجار فقط یک «پیش‌پرده» است.

در سال ۲۰۱۲ مجموعه‌ای از حوادث مشابه در جریان حمله به خودرو یک دیپلمات اسرائیلی در دهلی‌نو روی داد. در همان روز یک بمب در نزدیکی سفارت اسرائیل در گرجستان کشف شد و حمله‌ای نیز نزدیک سفارت اسرائیل در تایلند رخ داد. در آن حملات نیز عوامل جمهوری اسلامی متهم اصلی بودند اما مقام‌های حکومت ایران هرگونه ارتباط با این حملات را رد کردند.