با ادامه شیوع کرونا در ایران، و هشدارها درباره شدیدتر بودن موج چهارم، اظهارات مقامهای جمهوری اسلامی درباره خرید واکسن خارجی و زمان آغاز واکسیناسیون در ایران همچنان ادامه دارد.
حمیدرضا جمشیدی، دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا، اعلام کرد ایران حاضر است واکسنهای انگلیسی تولید شده در هند یا چین را بخرد، «مشروط برآنکه این دو کشور آن را تایید و به مردم خودشان تزریق کرده باشند».
در حالی که رهبر جمهوری اسلامی واردات هرگونه واکسن از بریتانیا، آمریکا و فرانسه به ایران را ممنوع اعلام کرده، جمشیدی روز شنبه چهارم بهمن در این زمینه در گفتوگو با خبرگزاری فارس ادامه داد: «اما به هیچ عنوان به طور مستقیم از انگلیس واکسن خریداری نخواهیم کرد.»
جمشیدی همچنین گفت: «تا به الان به طور قطعی معلوم نشده است که ایران از کدام کشور قصد خرید واکسن را دارد، اما در این بین خرید از دو کشور چین و هند از سایر گرینهها محتملتر خواهد بود.»
او همچنین ادامه داد: «اولویتبندی واردات واکسن توصیه خود کوواکس به کشورها بوده است و به همین خاطر ما نیز از همان ابتدا خرید فایزر را انتخاب نکردیم.»
جمشیدی دلیل نخریدن واکسن آمریکایی کرونا را به غیر از اظهارات مقامهای جمهوری اسلامی درباره عوارض آن، «بدعهدی و غیرقابل اعتماد بودن آمریکاییها» اعلام کرد.
جمهوری اسلامی ایران پس از خروج آمریکا از برجام، این کشور را به «بدعهدی» متهم میکند. آمریکا پیش از این باها اعلام کرده است که تحریمها شامل غذا و دارو نمیشود.
روحانی: تزریق واکسن از بهمن آغاز میشود
همزمان حسن روحانی بار دیگر وعده داد که واکسیناسیون از بهمن آغاز خواهد شد.
رییس جمهوری ایران روز شنبه گفت که به جز سهمیه ۱۶ میلیون دوز کوواکس، دولت تلاش میکند از «جاهای دیگر» واکسن تهیه کند. او در عین حال اعلام نکرد که این واکسنها قرار است از کدام شرکتها و کشورها خریداری شود.
برنامه کوواکس زیر نظر سازمان جهانی بهداشت است و برای خرید و توزیع واکسن کرونا در کشورهای کمدرآمد یا با درآمد متوسط فعالیت میکند.
روحانی همچنین اعلام کرد که در اواخر بهار و تابستان سال آینده سه واکسن داخلی برکت، رازی و پاستور امکان تزریق به افراد را خواهند داشت.
او با بیان اینکه تزریق واکسن کرونا از بهمن آغاز خواهد شد، افزود: « واکسن داخلی که افتخار است، تهیه واکسن خارجی هم تا وقتی که واکسن (داخلی) به دست ما برسد، یک ضرورت است.»
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرد که ورود «واکسن آمریکایی و انگلیسی» کرونا به ایران ممنوع است و او به فرانسه نیز اعتماد ندارد.
پس از آن برخی از مقامات بهداشتی در حمایت از این سخنان رهبر جمهوری اسلامی علیه واکسنهای فایزر-بیونتک و مدرنا مصاحبه کردهاند.